Iványi cabernet sauvignon 2007

"Külső beavatkozástól mentesen erjesztett, natúr technológiával készült, segédanyagmentes bor. Szűretlen, 14 hónapig hordóban érlelt."

Néhány éve, amikor Vokányban jártunk Iványi Zsófinál, még alig-alig lehetett budapesti forgalomban találkozni boraival. A fent idézett natúr eljárás és szemléletmód miatt majdnem be sem jutottunk a pincébe, nehogy behurcoljunk idegen élesztőket. Akkoriban - a szokásos gyakorlatunktól eltérően - üres kézzel távoztunk a kóstoló után, mert magasnak találtuk a természetesség árát. Mára valamelyest szelídült az árszint, talán a magasabb terméshozam és a piaci pozíciók miatt, úgyhogy a közelmúltban két vöröset is megkóstoltunk. Íme az egyik.

14,5 % L09053

- csípős, bors, paprikás illat
- csoki illatban és ízben is
- tannin ott van, zabolátlan
- édeskés
Z: élesztő
Gy: szegfűszeg, fahéj
- elsőre annyira nem hat meg
- sűrű anyag, zsírkréta
- mindösszesen: nincs kiugró szépsége, viszont nagy és tartalmas
- CS, se több, se kevesebb

További tanulságok a portugieser után...

Megjegyzések