Ötszázér'

A félreértések elkerülése végett: a hétköznapok vörös bora, 1.200,- Ft körüli árban kapható. Bezerics Borház, cabernet sauvignon, 2011. alc:13% vol.

Csajos estére készülve mászkáltunk az egyik hiperben. Még hideg van - pár hete volt a parti, szóval higgyetek, hideg volt - ilyenkor vörös dukál. Csajos ízléshez igazítva kellett választani és nem is az erős árkategóriában. Hogy választ egy nő? Kérem, címke alapján! De tényleg. (Ha a termelő előző évi címkéit nézem, felőlem a polcon rostokolhatott volna ítélet napig.) Azért persze mást is megfontoltam: zalai-borvidék, amit kevéssé ismerünk, cabernet sauvignon, amit pedzegettünk, hogy kéne vakkóstolni; ára stimmel, egy szó mint száz ezt vettem. Elfogyott.

Mondám az embernek, kóstoljuk már vissza, mit mutat parti fíling nélkül. Húzza a száját, de hazagyött a tétel. Elsőre nem villant nagyot, de néhány korty után tisztességes bor képét mutatja. Mintha enyhe kis szénsav játszana még benne. Nem túl nehéz, de gyümölcsös, tanninja nem rántja le a fogkövet. Mindenből enyhén, de ott van. Gábor aszondi, hogy a legjobb értelemben vett "asztali bor". Azaz ételhez, hétköznapra jól elfér az asztalon.

Megjegyzések